Brief

The client had an expansive garden that wrapped around the house. Previous building works over the years had left the garden overgrown with various piles of building material hidden in the undergrowth.

The new design was to focus on the re-landscaping of the space into a usable garden for the family with lots of seating and entertaining space as the clients were also keen gardeners and wanted to be able to maintain and add to the planting and soft landscaping with ease as the garden develops.

Alongside this they also wanted a wildlife friendly feel to the space with lots of planting for pollinators as well as food for insects and birds.

This is an box.

Write a short description, that will describe the title or something informational and useful.

Our Design

We split the design of the garden into the 2 phases of work due to the clients key areas. Leading out from the back of the house is a gravel pathway that travels through formal Victorian style planting beds with topiary standards. The main seating area of the garden is surrounded by lush plating retained by drystone walling with a coping stone seat perfect as an entertaining area. The pathway then travels underneath a pergola, and continues past a rockery planting bed and leads to the back area with a sunken trampoline and vegetable patch.

Wildlife Friendly Garden Cheadle Hulme
Wildlife Friendly Garden Cheadle Hulme
Wildlife Friendly Garden Cheadle Hulme
Wildlife Friendly Garden Cheadle Hulme
Wildlife Friendly Garden Cheadle Hulme
Wildlife Friendly Garden Cheadle Hulme
Wildlife Friendly Garden Cheadle Hulme